Handelsanställdas Förbund

Försteombudsman i Umeå

Handelsanställdas förbund är LO:s tredje största fackförbund med cirka 150 000 medlemmar inom detalj- och partihandeln, frisörer och folkrörelser. Förutom vårt förbundskontor finns 19 avdelningar i landet. För mer information se handels.se.

Som försteombudsman i Handels ansvarar du för att det fackliga arbetet vid avdelningen bedrivs utifrån en helhetssyn där medlemmarna sätts i centrum.

Ditt ansvar är att verkställa, utveckla och effektivisera verksamheten i enlighet med avdelnings- respektive förbundsstyrelsens beslut och fastställda policys. Du ansvarar tillsammans med avdelningsstyrelsen för att avdelningens ekonomiska och övriga verksamhet bedrivs enligt stadgarna och efter förbundsstyrelse och kongress fattade beslut. Du är överordnad chef för avdelningens samtliga medarbetare. Det innebär ett ledarskap med fokus på åtgärder som ökar medarbetarna förmåga och vilja att utföra bästa möjliga arbete för medlemmarna.

För att klara detta ska du ha arbetat en längre tid som ombudsman samt ha erfarenhet av att leda och utveckla personal. Du ska ha goda kunskaper i arbetsrätt och organisationsfrågor samt stor förmåga att arbeta konsultativt.

I din roll ingår också arbetsuppgifter som för övriga ombudsmän vid avdelningen vilket ställer stora krav på flexibilitet och förmåga att växla mellan ombudsmannarollen och chefs- och ledarrollen. Som försteombudsman är du ledamot i avdelningsstyrelsen och kan ha ett eget verksamhets-/förhandlingsområde. Du är organisatoriskt direkt underställd enhetschefen. Vi förutsätter att du har intresse av att leda avdelningen, dess verksamhet och dess medarbetare.

Du har kunskap om den fackliga rörelsen samt delar arbetarrörelsens värderingar samt har tidigare chefserfarenhet. Handelsanställdas förbund välkomnar sökande oberoende av kön, ålder, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och könsöverskridande identitet eller uttryck.

Personlighets- och begåvningstest kan förekomma i den här rekryteringen och provanställning kan komma att tillämpas.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, tillträde enligt överenskommelse.

Rekrytering sker löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela på:

Län:

  • Västerbotten

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Sista ansökningsdag:

2024-09-25

Arbetsplats/placeringsort:

Umeå

Företagets hemsida:

http://www.handels.se

Adress:

V. Norrlandsgatan 11 B 90327 Umeå